Sign In
Media en investeerders
Skip Navigation LinksSanten Belgium > BeNeLux (NL) > Media en investeerders > Nieuws > Santen krijgt een positief advies van het CHMP voor het in de handel brengen van Ikervis® in de EU
Contact
Santen Pharmaceutical staat open voor uw vragen en adviezen.

Santen krijgt een positief advies van het CHMP voor het in de handel brengen van Ikervis® in de EU

23/01/2015

​Evry, Frankrijk – 23 januari 2015 – Santen SAS (Evry, Frankrijk) (Santen) heeft vandaag aangekondigd dat het Comité voor geneesmiddelen voor menselijk gebruik (CHMP) van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) een positief advies heeft gegeven voor het in de handel brengen van Ikervis®.

 

In december 2013 diende Santen voor Ikervis® een aanvraag voor de vergunning voor het in de handel brengen (registratieaanvraag) in volgens de gecentraliseerde procedure. Het CHMP baseerde zijn positieve advies op zijn evaluatie van het uitgebreide gegevenspakket voor Ikervis®. Ikervis® kreeg een positief advies voor de "behandeling van ernstige keratitis bij volwassen patiënten met droge ogen die niet is verbeterd ondanks behandeling met traanvervangende middelen".

 

De werkzame stof van Ikervis is ciclosporine, een immunosuppressivum dat behoort tot de therapeutische klasse van oogheelkundige middelen. Ciclosporine blokkeert de afgifte van pro-inflammatoire cytokines en heeft een anti-inflammatoir effect in de cellen van het oogoppervlak.

 

De voordelen van Ikervis zijn dat het de schade op het oogoppervlak kan verbeteren en de ontsteking kan verminderen bij patiënten met droge ogen en ernstige keratitis.

Over Santen

Als gespecialiseerd bedrijf in oogheelkundige en anti reumatische producten is Santen actief op het gebied van onderzoek, ontwikkeling, verkoop en marketing van farmaceutische producten. Wereldwijd heeft het bedrijf 15 vestigingen in 12 landen. In meer dan 70 landen levert het producten aan consumenten. In Japan is Santen marktleider op het vlak van oogheelkundige farmaceutische producten die op voorschrift verkrijgbaar zijn. Als toonaangevend bedrijf op het gebied van oogheelkunde heeft Santen zich tot doel gesteld om bij te dragen tot het leveren van waardevolle producten en diensten aan de gemeenschap, als antwoord op de nog bestaande medische behoeften.

Toekomstgerichte verklaringen van Santen

De informatie die in dit persbericht wordt verstrekt, bevat zogenoemde "Toekomstgerichte verklaringen". De verwezenlijking van deze voorspellingen zijn onderhevig aan diverse risico's en onzekerheden. Daarom dient te worden opgemerkt dat de feitelijke resultaten aanzienlijk kunnen afwijken van de voorspellingen. Zakelijke prestaties en de financiële situatie zijn onderhevig aan de effecten van wijzigingen in regelgeving die door de overheden van Japan en andere landen wordt opgelegd met betrekking tot zorgverzekeringen, prijsbepaling van geneesmiddelen en andere systemen, alsook aan de schommelingen in variabele marktfactoren, zoals rentepercentages en valutakoersen.

 

Dit persbericht is een vertaling van het originele document. Het Engelstalige document is het originele document; documenten die in andere talen zijn opgesteld, zijn uitsluitend ter informatie bedoeld. In geval van verschillen tussen de Engelstalige versie en de vertaling, is alleen de Engelstalige versie geldig. Ga naar http://www.santen.com voor het originele Engelstalige document. 

Contactpersonen

​Media Relations

Nicolas Merigeau

Emmanuel Huynh

NewCap.

nmerigeau@newcap.fr

Tel.: +33-1-4471-9498

​Santen SAS

Geneviève Garrigos

Corporate Communication Director - Santen Europe

Tel.: +33-6-6554-6019