Sign In
Media en investeerders
Skip Navigation LinksSanten Belgium > BeNeLux (NL) > Media en investeerders > Nieuws > Santen kondigt benoeming van Shigeo Taniuchi als hoofd van Santen Europa
Contact
Santen Pharmaceutical staat open voor uw vragen en adviezen.

Santen kondigt benoeming van Shigeo Taniuchi als hoofd van Santen Europa

1/04/2015

​Santen GmbH (München, Duitsland) (Santen) kondigde de benoeming aan van Shigeo Taniuchi in de functie van hoofd van Santen Europe. In deze functie leidt dhr. Taniuchi, met ingang van 1 april 2015, de zakelijke strategieën en activiteiten van het bedrijf in Europa. In 1996 trad dhr. Taniuchi in dienst bij Santen in Japan.

 

Dhr. Taniuchi brengt 15 jaar managementervaring op topniveau en wereldwijd zakelijk leiderschap mee naar Santen. Sinds september 2014 was Shigeo Senior Vice President, Commercialization voor Santen Europe. Daarvóór had hij managementfuncties bij Santen als General Manager, Corporate Planning en Corporate Development Division voor Santen in Osaka, Japan. Hij was ook verantwoordelijk voor de commerciële activiteiten in China, waarbij hij strategische initiatieven ontwikkelde om het zakelijke model in dat land om te vormen. Hij was ook verantwoordelijk voor het uitwerken en implementeren van strategieën voor de zakelijke activiteiten van Santen in Azië.

 

Shigeo Taniuchi, hoofd van Santen Europe, voegt daaraan toe:

"Het verheugt mij ten zeerste dat ik de ontwikkeling van de zakelijke activiteiten van Santen in Europa mag leiden en ertoe kan bijdragen dat het bedrijf een van de belangrijkste toonaangevende bedrijven wordt op het gebied van oogheelkunde in Europa. Ik kijk ernaar uit om nauw te gaan samenwerken met klanten en het Europese team van Santen, zodat we in Europa onze aanwezigheid kunnen versterken en een van de belangrijkste bedrijven kunnen worden op het gebied van oogheelkunde. Santen is goed op weg voor een gestage groei en uitbreiding met innovatieve producten en diensten, die de visie en de levenskwaliteit van de patiënt kunnen verbeteren."

 

In de jaren 90 van de vorige eeuw startte Santen commerciële activiteiten in Duitsland en landen in Noord- en Midden-Europa. Sindsdien heeft het bedrijf zijn aanwezigheid uitgebreid en vandaag heeft Santen commerciële activiteiten in heel Europa, waarbij de nadruk ligt op glaucoom en droge ogen. In maart 2015 kreeg Santen van de Europese Commissie Europese goedkeuring voor het in de handel brengen van Ikervis®, het eerste geneesmiddel in Europa voor de behandeling van ernstige keratitis bij volwassen patiënten met droge ogen.

Over Santen

Als gespecialiseerd bedrijf in oogheelkundige en anti reumatische producten is Santen actief op het gebied van onderzoek, ontwikkeling, verkoop en marketing van farmaceutische producten. Het bedrijf heeft vestigingen in ongeveer 20 landen. In meer dan 70 landen levert het producten. In Japan is Santen marktleider op het vlak van oogheelkundige farmaceutische producten die op voorschrift verkrijgbaar zijn. Als toonaangevend bedrijf op het gebied van oogheelkunde heeft Santen zich tot doel gesteld om bij te dragen tot het leveren van waardevolle producten en diensten aan de gemeenschap, als antwoord op de nog bestaande medische behoeften.

Toekomstgerichte verklaringen van Santen

De informatie die in dit persbericht wordt verstrekt, bevat zogenoemde "Toekomstgerichte verklaringen". De verwezenlijking van deze voorspellingen is onderhevig aan diverse risico's en onzekerheden. Daarom dient te worden opgemerkt dat de feitelijke resultaten aanzienlijk kunnen afwijken van de voorspellingen. Zakelijke prestaties en de financiële situatie zijn onderhevig aan de effecten van wijzigingen in de regelgeving, die door de overheden van Japan en andere landen wordt opgelegd met betrekking tot zorgverzekeringen, prijsbepaling van geneesmiddelen en andere systemen, alsook aan de schommelingen in variabele marktfactoren, zoals rentepercentages en valutakoersen.

 

Dit persbericht werd ook opgesteld in andere talen. Dit Engelstalige document is het originele document; documenten die in andere talen zijn opgesteld, zijn uitsluitend ter informatie bedoeld. In geval van verschillen tussen de Engelstalige versie en de vertaling, is alleen de Engelstalige versie geldig. Ga naar http://www.santen.eu voor het originele Engelstalige document.